Jeg skulle aldri fått barn! (sandraHaugesittliv)

Jeg skulle aldri fått barn!Jeg er så utrolig sliten...!

Hvorfor skal alt være så picture perfect? Jeg har tenkt å være oppriktig ærlig med dere. Livet som mor til 2 små barn, er sinnssykt tøft. Jeg har gått 3 uker uten søvn, og uten pause. Eller det vil si, jeg har fri når jeg er på jobb. 

 


Drømmene mine har fått en drastisk endring den siste tiden, nå er min største drøm å kunne sove ut en dag, kunne ha en hel natt uten avbrytelser. Nå har jeg ikke mulighet til å drømme. Og hver gang jeg tenker at vi skal ha det koselig sammen, så skjer det noe som skal ødelegge alt. Jeg har lyst til å kunne finne på ting med venner uten å måtte tenke på når ungene skal være i seng. De tisser seg ut, bæsjer seg ut, sutrer over små ting, nekter å sove før kl 11 om kvelden. 

Sånn ser en vanlig dag ut for meg: 

Jeg står opp kl 06.00 om morgningen for å rekke å stå opp før ungene. Dusjer, steller meg. Lager mat til ungene, finner frem klær, passer på at de har ekstra klær i sekken. Tar en diskusjon om de kan ha med seg alle verdens leker på skolen. Drar ut døren, løper til bussen. Går av bussen, løper til skolebussen for å så løpe til jobb. Etter jobb, pleier vi å dra til stranden. Når vi drar dit så begynner ungene å skape seg, løper vekk fra stranden, ødelegger sandslott osv. Så drar vi på butikken og de skal ha alt godteriet de ser i hyllene. 4 fulle bæreposer, 4 l vann, 2 skolesekker, en veske og 2 barn som skal opp over 800 trappetrinn til leiligheten. Og ting går så ufattelig sent, hendene svir, tålmodigheten minker og blodsukkeret synker. Jeg biter tennene sammen til vi er hjemme, første synet som møter meg er bestevennen til ungene. Ja, da er det bare å glede seg til skrikingen. Så ufattelig mye lyd og lekeslossing som utvikler seg til skriking. Helt fantastisk å stå å lage mat i det kaoset.  Når all mat er spist, er det bare å rydde, ta oppvasken og vaske klær. Når det er klart, forklarer jeg unge nr 3 at han må dra hjem til mamma så jeg får lagt mine. 1000 beskjeder senere er de sovnet. Da er klokken så mye at jeg må legge meg. 

Jeg har svæært liten tid til meg selv her nede, som dere skjønner så er det ikke en særlig glamorøs hverdag. De siste ukene har jeg tenkt så alt for ofte: "jeg skulle aldri fått barn". Jeg har ikke lyst til å involvere noen i min hverdag heller, med tanke på at det er mitt ansvar, mine barn. Det overskuddet jeg har til overs, som jeg egentlig ikke har, bruker jeg på jobb. Jobben er mitt pusterom, samtidig som jeg konstant har dårlig samvittighet fordi jeg ikke føler jeg presterer godt nok på jobb. Når ungene hadde juleferie fra den spanske skolen, hadde jeg de i den norske barnehagen. Men den var stengt noen dager, og det føltes helt forferdelig for meg å ikke kunne gå på jobb. Når du først har en sjef, så vil du ha en fornøyd en. 

Det er utrolig vanskelig å gjøre alle fornøyd, en del av meg skulle ønske jeg var enda bedre. 

 

                                                                                                            Denne dagen har vært lettere, i dag sovnet Sebastian kl 6 og Nathalie og jeg hadde jentekveld! Vi snakket om alt og ingenting. Veldig koselig å ha litt tid bare oss 2. Og hun var som en helt annen jente, så utrolig snill med meg. Laget skive til meg og alt. I slike dager som dette, setter man utrolig stor pris på de små øyeblikkene. I dag tidlig tok ungene skolebussen fra Puerto Rico, jeg slapp derfor og ta de med meg til jobb for å så føre de videre. Jeg hadde kun meg selv å tenke på, i 5 minutter. Jeg følte meg så fri, så glad og lykkelig. Tenk alle som tar de små tingene for gitt. De fleste på min alder, kan gå ut døren å kun tenke på seg selv. Jeg fantaserer ofte om den friheten. Spesielt nå som jeg er alene om alt. Samtidig så er jeg ufattelig glad for at jeg har fått barn, de driver meg til å nå nye høyder. Jeg har så lyst at de skal se tilbake på barndommen sin å tenke: "Jeg vil oppdra ungene mine akkurat slik mamma gjorde med oss". Om jeg noen sinne hører den setningen så kan jeg dø, da har jeg lykkes. 

 

Åhh, så utrolig deilig å få alt dette ut! Jeg vet at jeg langt i fra er alene om å tenke disse tankene. Men folk innrømmer ikke det, tenk hvor forferdelig andre mennesker må synes om de. De fleste vil jo se ut som en perfekt familie. Vi er alle mennesker på godt og vondt. 

Nå skal jeg sove!  God natt! Håper dere sover helt fantastisk! 

-Sandra

#Sandrahauge #pågodtogvondt #mamma #blogg

 

 

 


 • Charlie

  13.01.2016 kl.17:08

  Helt alvorlig ? Overskriften kunne du spart deg for. Og prevensjon kunne du brukt om du skal syte over at det er så slitsom. Og ha barn er ett stort ansvar. Trodde du at det skulle bli lett? Du er tross alt ikke den eneste I verden som er alene med barn. Går fint ann og ha rutiner det e normalt. Og at du sitter og syter over at du ikke får tid til deg selv, nei å gud det har no ikke jeg heller.. du var jo tross alt med på tv I ett program der du også er naken, er ikke det nok frihet for deg ? Du hadde jo uendelig med fritid der. Hadde ikke dratt fra barna for ett tv program. Bruk hode !

  13.01.2016 kl.18:26

  Charlie: Vel, jeg brukte faktisk prevensjon, legge gangene! Jeg er klar over at jeg er langt i fra alene om å føle det slik. Destod viktigere å snakke om det. Har aldri sagt jeg trodde det skulle være lett eller at jeg angrer på at jeg valgte å beholde de. Jeg elsker de mer enn noe annet. Men det må være lov å være sliten og dele det, uten at det betyr at jeg er misfornøyd! Kan du med hånden på hjertet si at du aldri har lurt på hvordan livet hadde vært uten barn? isåfall tror jeg du er den eneste. Jeg har rutiner på barna mine, men de er totalt i strid med hva de spanske familiene har til sine barn. Så det er tøft å vende de tilbake til sine vanlige rutiner.
  Charlie

  13.01.2016 kl.18:33

  Nei jeg sitter ikke og tenker over hvordan livet mitt hadde vært uten barn nei. Hvorfor I alle dager skal jeg det? Og er jeg isåfall den eneste ? Det tror jeg ihvertfall ikke.. sitter du og tenker tilbake på dårlige tider foreksempel? Hvorfor se tilbake når man har livet sitt framfor øynene sine.. sier bare at du kan vel prøve og få rutiner , vist dem hadde dt hjemme kan man fint ha det andre steder I verden.. jeg sa min mening om hvordan du beskrev hvordan du følte det.. du er offentlig , så regner med du tåler og høre andres mening :)

  13.01.2016 kl.18:57

  Charlie: hvor gammel er barnet/barna dine? Ja, noen ganger tenker tenker jeg på de dårlige tidene, og hva jeg har lært av de. Det er i motgang det går oppover. Jeg har ingen problemer med å hverken lese eller høre andre sine meninger. Tvert imot, jeg er veldig glad for tilbakemelding, tips og erfaringer jeg kan vokse på. Selvom jeg skal ærlig innrømme at din kommentar ikke ga meg noe særlig annet enn fordommer.
  Charlie

  13.01.2016 kl.20:37

  Men når du sitter og skriver ett innlegg , og halvparten er syt , fra ditt ståsted, om alt som e så slitsom og du ikke får tid til deg selv osv. At med en overskrift som ikke er noe særlig og lese heller , da må jeg si hva jeg mente. Jeg skal ikke sitte og fortelle deg om ting du kan endre på. Som du kan ta med deg videre.. jeg skrev hva jeg syntes om innlegget ditt. Over halvparten av det du skriver er jo om hvor lei du er! Og at når du prøver på noe så blir bare ting ødlagt. Jeg har ikke mer og si, for hele innlegget ditt var patetisk I mine øyne !;)

  15.01.2016 kl.08:15

  Hva I alle dager er det jeg leser ?!?!?!?!

  15.01.2016 kl.08:21

  Dette var bare alt for drøyt
  Laffe

  16.01.2016 kl.08:41

  Du har nå faktisk valgt å flytte fra landet og da må du regne med at du må passe ungene dine hele tiden, hadde du bodd i Åsen hadde gjerne besteforeldre, søsken, venner og ikke minst barnefaren som burde stille opp

  01.02.2016 kl.21:02

  Laffe: Det er helt rett, men det er vel lov å skive at man er sliten selvom?
  H Nødtvedt

  17.01.2016 kl.02:39

  Herregud dere tar av da. Det er som hun sier, megatabu å si det og alle lose their shit. Jeg har ihvertfall hørt det utallige ganger, fulgt opp med et hint om spøk men så krystallklart åpenbart at det var en hjernefis! Betyr likevel ikke mann hater ungene eller har et faktisk ønske om det. Lavmål av deg "Charlie" å gå til personlig angrep.

  17.01.2016 kl.09:15

  Du får trøste deg med at det er velt vanlig å ha det slik. :-) Og de vokser det av seg. Hilsen mor til tre som har vært aleine...
  Therese

  17.01.2016 kl.09:30

  Skjønner ikke hvorfor det er nødvendig å komme med slike kommentarer! Da er d like greit å la vær å si noe.

  Det finnes ingen fasit på barneoppdragelse, alle har vel son måte.Og alle feiler og lærer.Og ihvertfall lærer av sine feil. Jeg har selv to barn,en på 8 og en snart 3, en mann som jobber halvåret på sjøen så er så å si alene nesten hele tiden. Hverdagen er ikke enkel,alt mæ gå etter planen og en hver rutine,om ikke blir det "kræsj".

  Jeg mener at det må være lov å si ifra at man er sliten,lei og kunne sett for seg noe annet,det trenger ikke bety at det kommet til å skje!

  La nå jenta få vøre lei,sliten og alt d der.Trenger ikke lage slik oppstyr av den grunn.jeg er sliten hver dag,så de som kommer her å sier at de aldri er sliten å lei kan gå å ta seg en bolle!

  01.02.2016 kl.21:00

  Therese: Helt enig! :)
  Charlie

  17.01.2016 kl.21:29

  Ja skal gå og ta meg en bolle. E du mor? Hvor gammel? Bille, virkelig ? 14 år du eller ? .
  Svein

  22.01.2016 kl.17:31

  Stå på frøken. Gud så pæn du er:-)

  01.02.2016 kl.21:00

  Svein: tusen takk :D

  Skriv en ny kommentar


  hits