sandraHaugesittliv -

6 måneders kontroll!|God kveld! 

Jeg glemte helt å oppdatere dere om 6 månederskontrollen til Sebastian som var for ca 2 uker siden. Han føler utviklingen sin akkurat som han skal & han har blitt kjempe stor. 

Når Sebastian ble født så var han 2830g og 48 cm lang.


Nå er han blitt 9355g og 70 cm (6 mndr kontroll)

Han ble 7 måneder den 12.06.2013

Synes tiden går så fort med babyer, de forandrer seg så utrolig masse over kjempe kort tid. 

God natt, min skatt! 

 • 5 måneders kontroll!  Heeii!

   

  Sebastian er nå blitt 67 cm, 44 cm i hodeomkrets & 8755 g

  Traff en liten baby på helestasjonen, nyfødt. Tipper hun var rundt 2 uker. Ble nesten babysyk igjen, godt jeg har spiralen. he he

  Nathalie var så flink å gå hele veien fra helsestasjonen på Os & hjem. Skikkelig drittvêr, men det stoppet ikke hun.


  Nathalie går over fotgjengerfelt for første gang.  Sebastian etter han er blitt vaksinert.  God natt! :)

   

  -Sandra

 • Sebastian gjør store fremskritt på få dager! =)  Heei

  Sebastian er blitt så flink! 

  Nå tar han leker opp fra gulvet, har et godt håndgrep og flytter leker fra ene hånden til den andre. 

  Han er også begynt å skyve seg bakover på gulvet(se video under) & smått fremover. Jeg er kjempe stolt over han!   video:livet uten facebook 131 • 4 måneders kontroll!  For ca 1 uke siden var jeg på 4 måneders kotroll med Sebastian

  Han er blitt hele 7405 g, 64 cm og 42, 4 cm rundt hodet!

  Han er blitt så stor føler jeg..se forskjellen under:

   

  2. dager gammel

  Idag

  Synes du han har vokst masse?

  -Sandra

 • 3 måneders kontroll  God dag! 

   

  I går var jeg på kontroll med både Sebastian og Nathalie! Sebastian hadde gått opp over 2 kilo siden sist, han er nå blitt 6370 g og 61, 5 cm lang. Han begynner og bli tung nå syns jeg.

  Nathalie var veldig dårlig, hun slapp å veie seg så det ble bare snakking. Har blitt henvist til fysioterapaut fordi hun kryper mye mer enn hun går. 

  Sebastian tok også vaksine, han reagerte selvsagt med feber og har sutret i hele natt. Han fikk sove i samme seng som meg siden han var syk. Nathalie er fortsatt ikke frisk, men tror ikke hun har feber lenger. Hun har hatt feber i hele helgen, noe som er grunnen til at jeg ikke har blogget. Ungene før bloggen. 

  Nå sover begge 2 og jeg benytter annledningen til å blogge. Jeg har ikke sovet et sekund inatt, når den ene var ferdig å grine, begynte den andre. 

   


   Til tross for at Nathalie har vært syk, tar hun fortsatt godt vare på lillebroren sin! :)

  -Sandra 

 • Ukjent far til Sebastian  Hallo! :)

   

  Jeg fikk brev fra NAV i forrje uke med 2 farsskapstester i! det stod at de 2 mulige fedrene måtte gå til samme lege og ta test av munnhulen osv. Hehe

  Jeg vet veldig godt hvem faren til ungene mine er, da jeg ikke møtte opp på NAV innen fristen, gikk de utifra at jeg hadde ukjent pappa til Sebastian. Egentlig skulle barnefaren fylt ut skjemaene med farsskaperklering på sykehuset etter at jeg hadde fødet, men jordmoren min var så utrolig treg at han ikke hadde tid til å vente lenger. 

  jaja, jeg skulle egentlig gå på NAV å ordne opp i dette før det stengte, kl 14.30. Men ungene skulle selvsagt legge seg til å sove når vi skulle gå så vi får prøve igjen imåren. Tur skal vi uansett gå i dag! :)

     Snakkes! ;)

  -- Sandra

 • Fødselen med Sebastian (bilder fra selve fødselen + magebilder)  Nå kommer innlegget jeg har utsatt så alt for lenge, nemmlig fødselen..! grunnen til at det har tatt litt tid, er fordi det har skjedd masse den siste tiden. travelt med 2 små som mange av dere sikkert allerede vet! :) Nå som begge ungene mine har tatt natt, benytter jeg muligheten til å blogge litt.

   

  Det har seg slik at Sebastian var litt liten rundt termin, og måtte ut ved igangsetting snarest mulig. Grunnen til dette er at, når blodgjennomstømmningene i kroppen prioriterer hjertet og hodet dersom ting ikke går som det skal. På ultralyden jeg hadde 8. november. 2012 så det ut som han ikke vokste slik han skulle, han var under gjennomsnittet når det kommer til fødselsvekt, ca 2700g. På fredags morning fikk jeg telefon fra kk (kvinne klinikken) om at jeg skulle bli satt i gang søndag. 11.06.2012 kl 19. Jeg ble både lettet og nervøs på samme tid.Husker jeg tenkte at jeg ville at fødselen skulle skje av seg selv, slik at den kunne gå fort og smerten ble lettere. Nå hadde jeg jo ingen anelse om hvor lang tid det kom til å ta. Jeg hadde en super grei og "enkel" fødsel med Nathalie og håpet på det samme med Sebastian. Jeg ville føde på Storken, men slik ble det ikke. 

   

  11.06.2012

  Det var farsdag og foreldrene mine samlet familien for å feire dagen til pappaen min før jeg skulle innlegges på kk. Vi hadde en koselig stund med pizza snurrer, boller + kaker. Meg & mamma kunne ikke sitte så lenge før vi skulle dra på kk. Vi plukket opp barnefaren på nesttun før vi kjørte videre til kk. Han ville jeg selvsagt ha med på den første dagen i gutten vår sitt liv.  Når vi ankom kk, gikk jeg i skranken for å melde meg inn at jeg var kommet. Jeg begynte å ta en sparketest for å regristrere spark og bevegelser, deretter tok jordmoren en ultralyd for å sjekke hvordan hun ville sette meg i gang. Jeg ble satt i gang med foleykateter (ballong).

  Foleykateter: 

  Dette er et vanlig urinkateter som settes inn i livmorhalsen for å hjelpe den å modnes. Ved en slik forbehandling er et større sjanse for at selve igangsettingen lykkes og tar kortere tid. En liten ballong fylles med 30 ml vann og blir liggende inne i livmorhalsen til den faller ut av seg selv eller blir fjernet neste dag.

  Kateteret ble satt inn ca 21.00 og jeg begynte å få modningsrier etter ca 5 minutter. Rundt denne tiden satt jeg på tv-rommet sammen med mamma og barnefaren og prøvde å få med meg hva som skjedde i en utrolig kjedlig film på NRK. Kjente jeg ble sånn smålig irritert når de prøvde å snakke til meg. Jeg satt der døds trøtt med irriterende smerte, men dette var bare begynnelsen.  Rundt kl 23.00 Reiste pappaen til Sebastian bort til en kamerat for å prøve å sove, han bodde bare 5 minutter fra kk ca. Mamma merket med en ganske kjapt at smertene ikke kom til å gi seg å ble værende på sykehuset sammen med meg. HELDIGVIS!. Riene ble bare verre og verre og jeg lå å vrei meg i smerte. Det skal sies at jeg har ganske høy smertesterkel, men det var helt forferdelig vondt!! i 24 tiden datt ballongen ut og jeg hadde 4 cm åpning..kort tid etter måtte jeg gå bort til føden. 

  Når jeg gikk fra ene avdelingen til den andre, ringte mamma til bf (barnefaren) og sa at nå var det i gang. Han kom en kort stund etter. Da jeg hadde gått den "lange" turen som føles så uendelig mye lenger enn den er når man går med rier. Nok om det. Jeg ankom føden og fikk vite at jeg skulle ta sparketest, husker jeg tenkte: " er du vittig, hadde du visst hvor vondt jeg har det så hadde du skjønt at jeg ikke vile ha noe ledninger rundt magen!"  Ikke nok med de ledningene, men så skulle jeg også ha en greie på hodet til babyen så skulle følge med at alt gikk som det skulle. Det er selvsagt bra at de overvåker babyen min, men fy så forferdelig det var å ikke kunne bevege meg ut av sengen og jobbe med riene slik jeg ville. 

  Jeg var ikke særlig fornøyd med jordmoren min heller, virket ikke som om hun hadde noe særlig medfølelse. Fant ut at hun ikke hadde barn når jeg var ferdig å føde og det var vel kanskje grunnen. Hun visste ikke hva jeg gjennomgikk. Jeg overdrev sikkert med de stygge tankene mine om hun også pga smerte og lite søvn. Syns hun var mye hyggeligere når jeg var ferdig å føde. 

  Jeg syntes smertene var MYYE verre med Sebastian enn Nathalie, Riene var helt ekstreme! Det var faktisk så gale at jeg spurte om smertestillende..jordmoren sa jeg kunne få noe varmt vann med noe bobbler, da jeg fikk høre at den ble satt inn med sprøyte, valgte jeg å stå over. Det var en liten stund hvor jeg tvilte på om jeg kom til å få han ut. Men jeg fikk han ut, frisk og fin!   Sebastian kom til verden 12.11.12 kl: 2 på 2 (01.58), han var 2830 g og 48 cm. 


  Sånn ser Sebastian ut idag, 2 måneder og 10 dager etter fødsel! ♥ Sjarmøren

   

   

  MAGEBILDER; 

   

  meg på mitt største(uke 40)

   

  Rett etter fødselen

   
                                                            

   


  1 uke etter fødsel


  1 måned etter fødsel


  ---"--


  2 måneder og 10 dager etter fødsel


   De 2 nedeste bildene er tatt i dag! :)

  Vi snakkes! =)

   

  -Sandra

 • 1 måned! (video)  Sebastian er 1 måned i dag. Han kan smile, løfte hodet, følge lyder, holde blikkontakt og refleksene fungerer som de skal.

  han er også bein i kroppen og veldig mye våken. Se video og bilder under! :)

  FYSISK UTVIKLING

  Når babyen ligger på magen kan det løfte hodet akkurat nok til å snu det fra side til side.
  Babyen kan til å begynne med holde hodet oppe i noen sekunder, lengre tid etter hvert.

  video:video20121212221710
  Ha en fin kveld! :)

  -Sandra

 • 3 ukers kontroll  På Tirsdag var ungene & jeg på 3 ukers vektkontroll med Sebastian. Han var 3 uker på mandag.

  Han er blitt kjempe stor, 3560 g!

  Jeg syns det er kjempe bra at han har så stor vektøkning! :)

  Han er kjempe flink å holde øyekontakt med personer som holder han, smile har han også lært seg.

  Etter kontrollen dro vi til Sandsli så ungene kunne være litt med pappaen sin & kose seg. Vi er her fortsatt & reiser sikkert på julehandel sammen imåren! :)

  Er så glad for at meg & barnefaren kommer så godt overens, det gjør det lettere for begge og ha god kontakt med ungene! :)

  Ha en nydelig dag! =)

  -Sandra

 • Extentions?  Hallo :)

  Jeg skal på julebord 1.desember og vurderer å ta extentions i håret. Jeg har så lyst å ha langt fint hår den kvelden..lurer på om dere har noen anbefalinger til meg?

  Hva er best? klips, lime på hos frisør eller annet?

  vil at det skal se naturlig og fint ut! setter stor pris på tips! :D

   


  Takk på forhånd! :D

  -Sandra


 • Gutten har fått et navn! :D  Bildet er tatt idag, han er  9 dager gammel!  21.11.2012

  Klærene har hatt fått fra tante Lene & onkel Vidar! Tusen takk! :)) 

  Vår kjære sønn har endelig fått et navn! Det har vært masse frem og tilbake, og masse snakk.

  Vi har vurdert mange navn og kommet frem til at vi vil kalle han: SEBASTIAN♥  

  Sebastian er et mannsnavn som betyr mann fra Sebastia. Bynavnet er avledet av sebastós (gresk: ærverdig).

   

  Hva syns du om navnet? hva heter ditt/dine barn evt hva ville du ha kalt ungene dine om du hadde hatt noen?

  -Sandra

 • Les mer i arkivet April 2016 Mars 2016 Februar 2016
  hits